Międzynarodowa Federacja Pogańska

Forum PFI PL
Teraz jest poniedziałek, 3 sierpnia 2026, 22:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 marca 2009, 14:39 
Hakken napisał(a):
A ja zamierzam się przystojnie zestarzeć :P

Ja tez, ale dopiero za jakies nastepne 40 lat :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 marca 2009, 14:59 
Zwykły Uoś

Wiesz facetowi kilka zmarszczek i trochę siwizny nie szkodzi a czasem wręcz pomaga :P

Ostatnio edytowano piątek, 6 marca 2009, 14:59 przez Hakken, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 marca 2009, 14:59 
Arcyrozmowny

agni napisał(a):
Dokladnie nie wiem co to jest ale od momentu inicjacji proces starzenia sie straszliwie powolnieje. I to nie tylko w moim przypadku. Wszyscy moi znajomi wydaja sie byc dokladnie w tym wieku w ktorym byli jak przeszli inicjacje. Zakladam wiec ze ma to cos wspolnego z energia w rytuale i spora dawka alkoholu, ktory jak wiadomo dobrze konserwuje.
To dotyczy wielu ścieżek. Studenci warszawskiej etnografii (?) robiący w Górach Świętokrzyskich wywiady dotyczące współczesnego pogaństwa byli nieco zaskoczeni prawdziwym wiekiem swych respondentów. Jeszcze bardziej towarzyszące im rodziny (przyłączyły się do ankieterów traktując wyjazd jako krajoznawczy). Z niespójnych, w chwili zaskoczenia, wypowiedzi wyzierało podejrzenie magii.
Tak że coś w tym jest. Cieszę się :D

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 marca 2009, 15:09 
Hakken napisał(a):
Wiesz facetowi kilka zmarszczek i trochę siwizny nie szkodzi a czasem wręcz pomaga :P

Jasne, facet jak sie zestarzeje, to znaczy, ze zeszlachetnial, a jak kobiecie dobedzie pare latek, to znaczy, ze stara prukwa jest ;)

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 marca 2009, 15:31 
Poświst napisał(a):
Studenci warszawskiej etnografii (?) robiący w Górach Świętokrzyskich wywiady dotyczące współczesnego pogaństwa byli nieco zaskoczeni prawdziwym wiekiem swych respondentów. Z niespójnych, w chwili zaskoczenia, wypowiedzi wyzierało podejrzenie magii. :D

No i znalezlismy eliksir mlodosci - poganstwo (obojetnie jakie) ze spora dawka magii. Jak to rozleklamujemy to cala Polska nam sie nawroci. No, moze tylko babciom w moherowych beretach juz nic nie pomoze.

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 marca 2009, 15:38 
Zwykły Uoś

Albruna napisał(a):
Jasne, facet jak sie zestarzeje, to znaczy, ze zeszlachetnial, a jak kobiecie dobedzie pare latek, to znaczy, ze stara prukwa jest ;)

Ohoho, uderz stół a nożyce się odezwą :)

To nie moja wina, że tyle kobiet lubi dojrzałych facetów, mnie nie pozostaje nic innego jak się dostosować ;P

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 marca 2009, 15:39 
Arcyrozmowny

U mnie już pomagało (babcie - młodość). Zbieram w tej chwili wywiady o nich i parę takich kwiatków się znalazło.

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 marca 2009, 15:59 
Hakken napisał(a):
Ohoho, uderz stół a nożyce się odezwą :)

To nie moja wina, że tyle kobiet lubi dojrzałych facetów, mnie nie pozostaje nic innego jak się dostosować ;P

To nie nozyce, ale obserwacje :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 [czas letni (DST)]