Międzynarodowa Federacja Pogańska

Forum PFI PL
Teraz jest środa, 5 sierpnia 2026, 02:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 [czas letni (DST)]

Autor Wiadomość
 Tytuł: swiadectwo dla czarownicy
PostNapisane: poniedziałek, 8 grudnia 2008, 23:52 
Dobra wiadomosc dla wszystkich tych ktorzy chca zostac czarownicami. Oragnizacja Pr Ntr Kmt offeruje oficjalne swiadectwo bycia czarownica ktore upowaznia posiadacza do odprawiania religijnych ceremoni i rytualow. No prosze - od tylu lat robie to nielegalnie. Oto link - niestety po angielsku.

http://www.prntrkmt.org/organization/wi ... icate.html

A dla nas Polakow fragment szczegolnie ciekawy:
The title on the certificate can be: Druid, Guru, Hem Ntr (or any specific deity), Hemet Ntr (or any specific deity), Kher Heb, Magician, Minister, Monk, Nun, Priest, Priestess, Scribe, Sesh Ked, Sesh Per Ankh, Shaman, Web, or Witch. You may suggest a different title that better fits your beliefs. Warlock is not acceptable (it is a Polish Christian term for “oath breaker”).

To ostanie zdanie w tlumaczneiu: Warlock nie jest dopuszczalny (jest to bowiem polskie chrzescijanskie slowo oznaczajace kogos kto 'zlamal slowo/przysiege'). A ja myslalam ze to od staro- angielskiego wǣrloga takze oznaczajacego zdrajce i lamacza przysiegi. A moze polski chrzesijanski i staroangielskito to samo.

Tytuł: Re: swiadectwo dla czarownicy
PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2008, 13:53 
Nadmilczek

agni napisał(a):
Warlock nie jest dopuszczalny (jest to bowiem polskie chrzescijanskie slowo oznaczajace kogos kto 'zlamal slowo/przysiege'). A ja myslalam ze to od staro- angielskiego wǣrloga takze oznaczajacego zdrajce i lamacza przysiegi. A moze polski chrzesijanski i staroangielskito to samo.

też tak myślałam, ba nawet gdzieś to czytałam...

no cóż, codziennie dowiadujemy się czegoś nowego :D

PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2008, 14:52 
agni napisał(a):
Dobra wiadomosc dla wszystkich tych ktorzy chca zostac czarownicami. Oragnizacja Pr Ntr Kmt offeruje oficjalne swiadectwo bycia czarownica ktore upowaznia posiadacza do odprawiania religijnych ceremoni i rytualow. No prosze - od tylu lat robie to nielegalnie. Oto link - niestety po angielsku.

Co oni, psubraty, wchodza na moje podwórko. To Ja, Przedseda, czyli siedzący z przodu wójt, rozdaje stosowne patenta.

Oni ropowszechniaja jakąs fałszywkę, na pohybel im!!!! :evil:

:roll:

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2008, 16:25 
Rozmowny

Phi.... Świadectwo bycia czarownicą, a to dobre...... Chyba już coraz mniej rzeczy jest mnie w stanie zaskoczyć po czytaniu postów w tym dziale.....

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2008, 16:30 
Arcyrozmowny

Brzydkie. Zrobie sobie ładniejsze w photoshopie:)

PostNapisane: środa, 10 grudnia 2008, 19:43 
Nadmilczek

rawimir napisał(a):
Co oni, psubraty, wchodza na moje podwórko. To Ja, Przedseda, czyli siedzący z przodu wójt, rozdaje stosowne patenta.

To ja poproszę po jednym dla siebie, Wiedronki, i pani dozorczyni bo jest bardzo miła. Będę miał dla niej ładny prezent na gwiazdkę. To sie kobiecina ucieszy że oficjalnie została wiedzimą... :D

Tytuł:
PostNapisane: środa, 10 grudnia 2008, 19:52 
J atez chcialam prosic. Postanowilam sie zalegalizowac.

PostNapisane: środa, 10 grudnia 2008, 20:21 
Posłaniec Wiatru napisał(a):
To ja poproszę po jednym dla siebie, Wiedronki, i pani dozorczyni bo jest bardzo miła. Będę miał dla niej ładny prezent na gwiazdkę. To sie kobiecina ucieszy że oficjalnie została wiedzimą... :D

Nie ma sprawy, załatwione. Ale niech nikt nie mysli, że to za friko. Wiedrona i Wietrzny złozyli stosowne examina. Komisja w składzie Przedseda i Radmin przyznała im po patencie.

Jeśli pani dozorczyni ma miotłę i dzielnie nia operuje, to może też dostać wiedźmi patent :D

Agni, Tobie też się należy za przelot na miotle z puszczy Sherwood w okolice puszczy Kampinowskiej.

Wręczenie nastąpi w najblizszym możliwym terminie. Jeśli jednak podczas najbliższego naszego spotkania nie wręczę wam patentów, oznacza to po prostu, że termin jest niemozliwy :)

PostNapisane: środa, 10 grudnia 2008, 21:19 
Arcyrozmowny

rawimir napisał(a):
Jeśli jednak podczas najbliższego naszego spotkania nie wręczę wam patentów, oznacza to po prostu, że termin jest niemozliwy :)
Co tam. Wręczysz sobie patent i polecisz (legalnie), i doręczysz :)

PostNapisane: środa, 10 grudnia 2008, 22:13 
rawimir napisał(a):
Wręczenie nastąpi w najblizszym możliwym terminie. Jeśli jednak podczas najbliższego naszego spotkania nie wręczę wam patentów, oznacza to po prostu, że termin jest niemozliwy :)

A czy mozna sobie wybrac tytul tak jak na tamtym z Pr Ntr Kmt? Bo jak tak to ja poprosze o Wicked Witch of the West.

PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2008, 00:54 
agni napisał(a):

A czy mozna sobie wybrac tytul tak jak na tamtym z Pr Ntr Kmt? Bo jak tak to ja poprosze o Wicked Witch of the West.

Done :)

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 [czas letni (DST)]