Cytuj:
Można np. schować jego włos albo nitkę z ubrania w woreczek, który następnie zakopujemy w doniczce z ziemią, po której on stąpał. I sadzimy w tym roślinę, taką która szybko rośnie. Może to być nawet zwykła rzeżucha, choć lepszy byłby krwawnik lub bylica. A gdy już wyrośnie dajemy roślinkę delikwentowi.

Ojej... (wdech, wydech, wdech, wydech) Przepraszam, po prostu wyobraziłam sobie reakcję "delikwenta", po podarowaniu mu czegoś tak
cudownego, jak krwawnik, czy bylica! Chyba całe życie o niczym innym nie marzył.

Pomijając, iż generalnie wątpię, żeby mężczyźni lubili dostawać kwiaty, ergo skuteczność takiego podarunku zależna jest pewnie od tego, czy "delikwent" kwiatek wyrzuci, uznając, że jest to dość dziwny prezent, czy zachowa

I jeszcze jedno, co zwróciło moją uwagę:
Cytuj:
Chcesz poznać wierność żony twojej lub innej niewiasty? Połóż diament na czole śpiącej - niepoczciwa porwie się nagle z łóżka.
Czy myślicie, że działa to też w drugą stronę? To znaczy, gdybym chciała sprawdzić wierność partnera?

Heh, zabrzmiało na tyle interesująco, że zapadło mi w pamięć chyba nawet bardziej niż przepływ energii poprzez komórkę. Poważnie, jedyne co mi się kojarzy z telefonami komórkowymi, to jak skutecznie "zatruwają" nasz organizm wywołując choroby.
Pozdrawiam,
Yuriko
Ps. Czy tę wzmiankę o krwawniku nie trzebaby przenieść do "co mnie ostatnio rozbawiło"? Jestem tu nowa, nie znam się jeszcze...