Międzynarodowa Federacja Pogańska

Forum PFI PL
Teraz jest piątek, 1 maja 2026, 00:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 [czas letni (DST)]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Miłość, szmaragd, ropucha... artykuł o magii miłosnej
PostNapisane: niedziela, 10 lutego 2008, 12:46 
Kapłanka Hathor

Na stronie Gazety Wyborczej znalazłam taki zabawny artykulik o magii miłosnej
http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35635,4910730.html
Porady w stylu:
Cytuj:
Amala: Są sposoby, oczywiście że są - łączy się zdjęcia, wiąże jego i jej włosy w jeden warkocz. Można zrobić amulety, talizmany - specjalnie dla konkretnej osoby, dla konkretnego związku. Rzecz jasna, zamawiający amulet musi być świadomy czego chce. Musi też wiedzieć, że taki wywołany magią związek może przyspożyć wielu problemów.

Inspirująca jest porada jak do magii miłosnej wykorzystać telefon komórkowy :)

Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 lutego 2008, 17:03 
Arcyrozmowny

Cytuj:
Można np. schować jego włos albo nitkę z ubrania w woreczek, który następnie zakopujemy w doniczce z ziemią, po której on stąpał. I sadzimy w tym roślinę, taką która szybko rośnie. Może to być nawet zwykła rzeżucha, choć lepszy byłby krwawnik lub bylica. A gdy już wyrośnie dajemy roślinkę delikwentowi.

:D :D :D Ojej... (wdech, wydech, wdech, wydech) Przepraszam, po prostu wyobraziłam sobie reakcję "delikwenta", po podarowaniu mu czegoś tak cudownego, jak krwawnik, czy bylica! Chyba całe życie o niczym innym nie marzył. ;) Pomijając, iż generalnie wątpię, żeby mężczyźni lubili dostawać kwiaty, ergo skuteczność takiego podarunku zależna jest pewnie od tego, czy "delikwent" kwiatek wyrzuci, uznając, że jest to dość dziwny prezent, czy zachowa ;)

I jeszcze jedno, co zwróciło moją uwagę:
Cytuj:
Chcesz poznać wierność żony twojej lub innej niewiasty? Połóż diament na czole śpiącej - niepoczciwa porwie się nagle z łóżka.

Czy myślicie, że działa to też w drugą stronę? To znaczy, gdybym chciała sprawdzić wierność partnera? :P Heh, zabrzmiało na tyle interesująco, że zapadło mi w pamięć chyba nawet bardziej niż przepływ energii poprzez komórkę. Poważnie, jedyne co mi się kojarzy z telefonami komórkowymi, to jak skutecznie "zatruwają" nasz organizm wywołując choroby.

Pozdrawiam,
Yuriko

Ps. Czy tę wzmiankę o krwawniku nie trzebaby przenieść do "co mnie ostatnio rozbawiło"? Jestem tu nowa, nie znam się jeszcze... :oops:

"Many people hear voices when no-one is there. Some of them are called mad and are shut up in rooms where they stare at the walls all day. Others are called writers and they do pretty much the same thing" x.x ^^

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 lutego 2008, 17:38 
Arcyrozmowny

Komórka była inspirująca, ale mi się najbardziej podobała "książka kucharska" na ostatniej stronie artykułu:

Cytuj:
Albo miej przy sobie kości zgryzione od mrówek prawej strony żaby. Lewej zaś strony kości nosząc wszystkim byłbyś nienawistny.

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 [czas letni (DST)]