Międzynarodowa Federacja Pogańska

Forum PFI PL
Teraz jest wtorek, 4 sierpnia 2026, 02:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 lutego 2009, 17:49 
Hajdamaka napisał(a):

Z mojej strony EOT, w tematach politycznych masz bardzo denerwujacy styl sprowadzania wszystkiego do absurdu i wypowiadania sie z pozycji autorytetu. Nie podoba mi sie Twoj ton i Twoje podejscie, pozostanmy wiec tylko przy tematach duchowo-magicznych.

Pozostawiam to bez odpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 lutego 2009, 17:59 
Arcyrozmowny

Można było mu na na privie napisać :P
Bądźcie już grzeczni, chłopaki... bo ja tu żałuję, że mam takie małe uprawnienia dla moda :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 lutego 2009, 19:52 
Manaderator

Cytuj:
To zapraszam do Libii. Oni tak mają. A nad wszystkim czuwa Qadafi.

Rawimir, mam nadzieje że dostrzegłes ze to żart był - w sumie mieliśmy się trzymać stylu "z jajem" bo w końcu to taki dział.

Ale skoro juz uprawiamy politykierstwo (a podobno Polakom to najlepiej wychodzi) to wrzucę swoje 50cent(ów) :wink:

Jestem po politologii na UWr i patrzę na tą rozmowę trochę przez szkiełko "skrzywienia zawodowego". I muszę wiecej racji przyznać rawimirowi - demokracja nie jest idealnym systemem, ale nic lepszego (dla naszej cywilizacji) człowiek jeszcze nie wymyślił. Owszem, demokracja plemienna itp bylaby super, ale jakbyśmy żyli w liczbie i na poziomie ludzi neolitu...

Kocie - dziura budżetowa to niestety w wiekszości krajów rozwijających się standard, a w naszym wspaniałym kraju nad wisłą każda próba ograniczania dziury poprzez cięcia w niektórych sektorach (nomen omen "budżetówki") kończy się białymi miasteczkami/wojnami z górnikami/blokadą torów czy co tam jeszcze sobie ludzie wymyślą.
Niestety nie zmieni sie to dopoki pokolenie wychowane w komunie nie przejdzie na emeryturę/nie wymrze - my, mlodzi (duchem również) wiemy żre nie ma nic za darmo do ciężkiej cholery :twisted:

Cytuj:
Polacy w takiej sytuacji najczęsciej przyjmują postawę wyczekującą zachowując sobie prawo do narzekania.

Ja jaknajbardzieuj zachowuję sobie prawo do narzekania - bo głosuję w każdych wyborach i uznaję ze to daje mi prawo do krytykowania władzy - zrobiłem co w mojej mocy by wybrani zostali ludzie, którzy mi odpowiadają.

Cytuj:
A jaki wyborcy mają tak naprawdę wybór? Cały czas na listach są te same nazwiska, albo nazwiska tych, którzy się uczyli i zostali "nominowani" przez tych, którzy nas wcześniej zawiedli. Więc jak możemy być sędziami kogokolwiek?

Hakken - to się nazywa system polityczny :roll:
w normalnej zdrowej demokracji taczy ludzie, na których głosuje się w wyborach krajowych robią karierę od najbardziej regionalnych szczebli (w większosci przypadków) więc są wybierani od początku przez "lud" (nie lubie tego określenia :? ).
A że w naszym kochanym kraju jest inaczej? - to już choroby wieku dojżewania młodej demokracji - cieszmy się że to co teraz mają na Ukrainie my już przerabialiśmy w latach '90tych.

Hakken napisał(a):
Mazowsze jest niestety gorzej zaopatrzone w miejsca kultowe, mam tylko jeden chram i to, Warszawkim zwyczajem, nowy :)

wegetarianin - słowo w języku indian ojibwa oznaczające "za głupi by polować"

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 [czas letni (DST)]