Międzynarodowa Federacja Pogańska

Forum PFI PL
Teraz jest niedziela, 2 sierpnia 2026, 22:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 [czas letni (DST)]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Kto kogo dyskryminuje?
PostNapisane: piątek, 30 stycznia 2009, 15:20 
Arcyrozmowny

Wyszperana na YouTube anegdota o amerykańskiej chrześcijańskiej fundamentalistce wyrzuconej z liceum za szykanowanie wiccańskiej (? - no, w każdym razie pogańskiej) koleżanki....

Oryginał:
http://www.youtube.com/watch?v=JdG2lPrJo2U

(Tłumaczenie autorskie, interpunkcja zachowana)

"Ubiegłej wiosny zostałam wyrzucona ze szkoły. Dlaczego? Bo jestem Chrześcijanką. Była w mojej klasie dziewczyna, która była wiccanką, a ja nie chciałam, żeby demony opętały mnie, albo kogokolwiek innego i uratować ją od szatana. Więc, powiedziałam jej, że jej wiara jest zła i powiedziałam jej, żeby zaakceptowała Jezysa jako swego Zbawiciela i wtedy będzie ocalona. To takie proste. Tylko powiedziesz modlitwę dla grzeszników i możesz być zbawionym!

No, i zostałam odesłana za to do dyrektora. Ona powiedziała, że ja 'dyskryminuję' jej religię. Ja tylko robiłam to, co mówi Biblia, Bóg, Jezus i mój pastor! Jak to może być niewłaściwe!?

No i potem byłam potem zmuszona przeprosić, chociaż to także jest grzech, więc nigdy naprawdę nie miałam na myśli tego, co powiedziałam. Więc, zamiast tego, podrzuciłam kopię traktatu Jack Chicka do jej szafki o tym jak wicca i pogaństwo prowadzi do morderstw, gwałtów i innych okropnych rzeczy ponieważ to pozwala na dostanie się diabła do twojego wnętrza. Zostawiłam też notatkę o tym jak ona zmierza do piekła. Miałam nadzieję że ona zobaczy błędy swoich ścieżek i pożałuje tej złej, obrzydliwej 'religii'.

Zamiast tego znów zostałam zawołana do dyrektora i tym razem było tam dwóch policjantów. I oni powiedzieli, że jestem aresztowana za nękanie tej dziewczyny i grożenie jej! Co ja zrobiłam? Ja tylko chciałam, żeby ona zaakceptowała Jezusa i by była zbawiona! Teraz jej rodzina (wszyscy źli, głupi, obrzydliwi, nienawidzący boga wiccanie) chcą mnie pozwać za dyskryminowanie i stwarzanie wrogości w miejscu pracy! Jak to może być fair? To ona mnie dyskryminowała, ponieważ to ze mną jest PAN!

Jezus jest jedyną drogą do zbawienia! To jest proste ludzie! Nie papież, wicca, czy jakiekolwiek głupoty jak te! TYLKO JEZUS! Dlaczego to źle mówić o tym innym? To wszystko wina ACLU* i innych podobnych organizacji ateistycznych, żeby zniszczyć nas, Chrześcijan. Następnym razem będą chcieli wybić nas wszystkich za naszą Dobrą pracę."

*ACLU - American Civil Liberties Union - Unia Amerykańskich Liberałów Świeckich (czy jakoś tak)

I jak myślicie, kto kogo dyskryminował?
Sama jestem ciekawa, czy ta historia jest prawdziwa, czy to tylko prowokacja... :roll:

Tytuł: Re: Kto kogo dyskryminuje?
PostNapisane: piątek, 30 stycznia 2009, 16:28 
Zwykły Uoś

Sheila napisał(a):
Więc, powiedziałam jej, że jej wiara jest zła i powiedziałam jej, żeby zaakceptowała Jezysa jako swego Zbawiciela i wtedy będzie ocalona. To takie proste. Tylko powiedziesz modlitwę dla grzeszników i możesz być zbawionym!

*ACLU - American Civil Liberties Union - Unia Amerykańskich Liberałów Świeckich (czy jakoś tak)

No i nikt mi teraz nie powie, ze chrześcijanie się nie cywilizują. Kiedyś aby czarownica mogła uzyskać choć cień szansy na zbawienie musiała nie tylko wyrazić skruchę, ale również zostać oczyszczona w ogniu. A teraz, wystarczy odklepać paciorek i już. Biały Chrystus coraz bardziej mięknie :)
(Swoją drogą ostatnio dowiedziałem się jaka jest geneza przydomka "Biały" i bardzo mnie to ubawiło)

*ja bym ACLU przetłumaczył raczej jako Amerykański związek na rzecz praw obywatelskich.

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 30 stycznia 2009, 16:41 
Arcyrozmowny

Jestem kiepska w tłumaczeniu rozwinięć skrótów ;)
Poza tym chciałam oddać charakter tych szatanistów, ateistów i liberałów :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 30 stycznia 2009, 18:42 
Szpieg jezuitów

Cytuj:
Ja tylko robiłam to, co mówi Biblia, Bóg, Jezus i mój pastor! Jak to może być niewłaściwe!?

"Ja tylko wykonywalem rozkazy i robilem to, co mowil moj fuhrer" - anonimowy oficer SS ;)

Cytuj:
wszyscy źli, głupi, obrzydliwi, nienawidzący boga wiccanie

Ach, ta chrzescijanska milosc do bliznich, zawsze mnie rozczula...

Cytuj:
To ona mnie dyskryminowała, ponieważ to ze mną jest PAN!

Io PAN!!!

Cytuj:
Nie papież, wicca, czy jakiekolwiek głupoty jak te! TYLKO JEZUS!

Oj, czesto zapominamy, ze katolicy to pikus w porownaniu z protestantami...

Cytuj:

Nie, nie - to na pewno Amerykancja Unia Libertynow - tych od markiza de Sade :D

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 30 stycznia 2009, 23:54 
Manaderator

Cytuj:
Cytat:
To ona mnie dyskryminowała, ponieważ to ze mną jest PAN!

Io PAN!!!

buahahahahahahaha :lol: :D :D :D :D :lol: :lol: :lol:
kocie zabiłeś mnie powaliłeś i pozamiatałeś

rzekłem
:D

Hakken napisał(a):
Mazowsze jest niestety gorzej zaopatrzone w miejsca kultowe, mam tylko jeden chram i to, Warszawkim zwyczajem, nowy :)

wegetarianin - słowo w języku indian ojibwa oznaczające "za głupi by polować"

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 3 lutego 2009, 13:05 
Rozmowny

Szkoda słów:

szelest

właśnie opadły mi ręce...

PS. Skoro jesteśmy tacy źli to czemu nie korzystamy z pomocy demonów, które w nas mieszkają... :twisted:

Zreszta jak Jezus neka te biedne demonki to wcale sie nie dziwie, ze one sie w nas chowaja przed nim... :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 3 lutego 2009, 14:05 
Miadwel napisał(a):
PS. Skoro jesteśmy tacy źli to czemu nie korzystamy z pomocy demonów, które w nas mieszkają... :twisted:

kto mówi, że nie korzystamy 8)

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 [czas letni (DST)]