Wyszperana na YouTube anegdota o amerykańskiej chrześcijańskiej fundamentalistce wyrzuconej z liceum za szykanowanie wiccańskiej (? - no, w każdym razie pogańskiej) koleżanki....
Oryginał:
http://www.youtube.com/watch?v=JdG2lPrJo2U
(Tłumaczenie autorskie, interpunkcja zachowana)
"Ubiegłej wiosny zostałam wyrzucona ze szkoły. Dlaczego? Bo jestem Chrześcijanką. Była w mojej klasie dziewczyna, która była wiccanką, a ja nie chciałam, żeby demony opętały mnie, albo kogokolwiek innego i uratować ją od szatana. Więc, powiedziałam jej, że jej wiara jest zła i powiedziałam jej, żeby zaakceptowała Jezysa jako swego Zbawiciela i wtedy będzie ocalona. To takie proste. Tylko powiedziesz modlitwę dla grzeszników i możesz być zbawionym!
No, i zostałam odesłana za to do dyrektora. Ona powiedziała, że ja 'dyskryminuję' jej religię. Ja tylko robiłam to, co mówi Biblia, Bóg, Jezus i mój pastor! Jak to może być niewłaściwe!?
No i potem byłam potem zmuszona przeprosić, chociaż to także jest grzech, więc nigdy naprawdę nie miałam na myśli tego, co powiedziałam. Więc, zamiast tego, podrzuciłam kopię traktatu Jack Chicka do jej szafki o tym jak wicca i pogaństwo prowadzi do morderstw, gwałtów i innych okropnych rzeczy ponieważ to pozwala na dostanie się diabła do twojego wnętrza. Zostawiłam też notatkę o tym jak ona zmierza do piekła. Miałam nadzieję że ona zobaczy błędy swoich ścieżek i pożałuje tej złej, obrzydliwej 'religii'.
Zamiast tego znów zostałam zawołana do dyrektora i tym razem było tam dwóch policjantów. I oni powiedzieli, że jestem aresztowana za nękanie tej dziewczyny i grożenie jej! Co ja zrobiłam? Ja tylko chciałam, żeby ona zaakceptowała Jezusa i by była zbawiona! Teraz jej rodzina (wszyscy źli, głupi, obrzydliwi, nienawidzący boga wiccanie) chcą mnie pozwać za dyskryminowanie i stwarzanie wrogości w miejscu pracy! Jak to może być fair? To ona mnie dyskryminowała, ponieważ to ze mną jest PAN!
Jezus jest jedyną drogą do zbawienia! To jest proste ludzie! Nie papież, wicca, czy jakiekolwiek głupoty jak te! TYLKO JEZUS! Dlaczego to źle mówić o tym innym? To wszystko wina ACLU* i innych podobnych organizacji ateistycznych, żeby zniszczyć nas, Chrześcijan. Następnym razem będą chcieli wybić nas wszystkich za naszą Dobrą pracę."
*ACLU - American Civil Liberties Union - Unia Amerykańskich Liberałów Świeckich (czy jakoś tak)
I jak myślicie, kto kogo dyskryminował?
Sama jestem ciekawa, czy ta historia jest prawdziwa, czy to tylko prowokacja...