Międzynarodowa Federacja Pogańska

Forum PFI PL
Teraz jest wtorek, 4 sierpnia 2026, 02:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 [czas letni (DST)]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Harry Potter. Czary w nowym opakowaniu.
PostNapisane: czwartek, 22 maja 2008, 23:26 
Arcyrozmowny

Zachęcam do obejrzenia jak dzięki sztuczkom wpływania na Hollywood przez seriale "Buffy - postrach wampirów" i "Charmed" zachęcamy biedne, niczego nieświadome nastolatki, do zasilania naszego grona wrednych, niemoralnych i w ogóle "be" czarownic.
Szczególnie polecane fanom HP, aczkolwiek każdy znajdzie coś miłego dla siebie :D

http://pl.youtube.com/watch?v=Qcx-egec0rw&NR=1

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2008, 16:22 
Arcyrozmowny

Praktyki feministyczne? Egocentryzm i samozadowolenie przy jednoczesnym zacieraniu granic moralności? Noo... ładnie, ładnie. ^^ Czego to ja się dowiaduję. Nie ma to jak powierzchowne podejście do sprawy. :wink: :D

Hmm... "Pan Valtemort"!!! :D Gdyby moja siostra to słyszała (jest spooorą fanką Pottera)! "Szkoła Magii i Czarnoksięstwa HogŁarD?" A co się stało ze "Szkołą Magii i Czarodziejstwa Hogwart"? :D Straszne... I jeszcze na końcu ta cała gadka o wspólnym źródle mocy "złej" i "dobrej", którym rodzice powinni się "niepokoić"... Eh (Yuriko ociera łezki z kącików oczu, sama jednak nie wie, czy żalu, czy rozbawienia)

Pozdrawiam,
Yuriko

Ps. No tak, bo my rzeczywiście mamy wpływ na to, co się dzieje w Hollywood ;) Takie spiski szerzymy po całym świecie, szantażujemy wydawnictwa, żeby Harry'ego Pottera tłumaczyły i drukowały, i chodzimy po ulicach Londynu i Hollywood rozdając ulotki oraz książeczki. ;] No taaaak. A potem składamy biedne dzieci w ofierze. Czemu nie? xP Wysiadam przy tym nagraniu, ale już biorę się w garść, obiecuję. :wink:

"Many people hear voices when no-one is there. Some of them are called mad and are shut up in rooms where they stare at the walls all day. Others are called writers and they do pretty much the same thing" x.x ^^

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2008, 16:52 
Nadmilczek wprawiony

Filmik rzeczywiście genialny. Nawet moja Katolicka część rodziny (mąż, siostra i szwagier) spłakała się ze śmiechu. :D

Chociaż znałam też dziecko z gimnazjum, które miało z Harrego spisane wszystkie zaklęcia i głowy nie dam czy nie próbowało testować ich działania :wink:

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2008, 16:54 
Nadmilczek wprawiony

Oj, przepraszam. Coś mi się dwa razy kliknęło :?

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2008, 23:31 
Arcyrozmowny

Moja Pani Dyrektor z pracy zapytała mnie kiedyś, czy lepiej żeby jej syn gimnazjalista czytał Potera czy sage o wiedźminie Sapkowskiego. Ona uważa, że lepiej wiedźmina, bo tam pomimo że krew się leje strugami, to jest tam mało "magii", a w Poterze to koszmar z tymi czarami i dziecko psychike sobie skrzywi, co gorsza jeszcze zacznie bawić się w magię. Ja na to "czy czytała te powieści?" Ona, że "nie, ale ksiądz mówił, że są złe". To powiedziałem jej, że w Poterze czary to s-f, w porównaniu z czarami i ich przedstawieniem u Sapkowskiego i niech dziecko czyta Potera. To się kobita na mnie naburmuszyła, że jej synka chcę na złą drogę sprowadzić i więcej tego tematu nie poruszała. A ja chciałem jej tylko zasugerować, że jeśli nie ma pojęcia o obrazie czarów w rzeczywistości czym są, to jeśli nie ma wiedzy na temat szczegółowego funkcjonowania telefonu komórkowego, jej syn nie powinien używać go, bo to też jest magia dla laika, a coś prostego i normalnego dla elektronika.

Lub do szaleństwa
Łam sobie głowę, co byś przeżył,
Gdybyś uderzył.

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 30 maja 2008, 00:03 
Arcyrozmowny

To, co opisałeś przypomniało mi postawę b. wicepremier Gosiewskiego wobec pewnej książki Dana Browna: "Bardzo mi się nie podobała mi... co prawda jej nie przeczytałem, ale nie podobała mi się" XDDDDDDD

Ostatnio edytowano piątek, 30 maja 2008, 16:09 przez Sheila, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 30 maja 2008, 10:36 
Ruta napisał(a):
Oj, przepraszam. Coś mi się dwa razy kliknęło :?

Zamiast pisać trzeci post wystarczy kliknąć w taki X w prawym górnym rogu ;) Słuzy do usuwania niepotrzebnych postów.

Radmin

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2008, 11:50 
Rozmowny

A propo Harrego Pottera mam fajny obrazek :D całkiem pogański

klik

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 [czas letni (DST)]